Categories
Predavanja Pretekla predavanja Spletne urice

#118: Kako nastane Sledilnik?

8. december @ 19:05 //ONLINE//

Leto 2020 si bomo vsi zapomnili kot leto, ko se je svet obrnil na glavo.

Da človeška odločnost ne pozna meja, nam s svojimi projekti dokazuje ekipa projekta Sledilnik.org.

Skozi celo leto so z neumornim prostovoljnim delom postavili na noge enega vidnejših projektov na področju modeliranja in vizualizacije podatkov v regiji in širše.Kako je delati kot prostovoljec na takšnem projektu? Kaj se dogaja s podatki v zakulisju? Kako vse skupaj poteka iz tehničnega vidika?

Na Spletnih uricah Maribor #118 se bomo o projektu pogovarjali s produktno ekipo Sledilnik.org

Predavatelja:

Andraž Vrhovec je spomladi želel iz izvornega Google Sheeta narediti model širjenja epidemije. Kaj kmalu je ugotovil, da je podatkov premalo za resen model in namesto tega naredil spletno stran z grafom in s tem prvi zametek Sledilnikove spletne strani. Kadar ne dela za Sledilnik, se v podjetju Koofr ukvarja s sinhronizacijo uporabniških podatkov v oblak in iztrebljanjem programskih hroščev na vseh koncih.

Maja Založnik si je spomladi ročno pretipkavala podatke o okužbah iz NIJZ-jevih jpegov, dokler ni ugotovila, da nekdo drug to že počne bolje od nje. Šele v drugem valu se je opogumila in ponudila svoje data janitor usluge Sledilniku in zdaj na ta račun zanemarja večino svojih ostalih obveznosti. Sicer bivša akademska demografinja, za vedno R-ovka in militantna zagovornica odprtega podatkovja in reproducible research-a. V prostem času goji čes’n zunaj občine stalnega prebivališča.

Youtube Stream

Event bo v živo na #wwwhmb Youtube kanalu:

Facebook

Pofočkaj se na eventu