Categories
Predavanja Pretekla predavanja Spletne urice

#120: Karierni vrtiljak: Od Fore do Googla

16. februar @ 19:05 //ONLINE//

Ju-hu-hu, 10. rojstni dan je tu!

16. februar je poseben dan za nas, saj je to rojstni dan spletnih uric – zlasti letos, ko praznujemo kar 10. obletnico! Bravo ekipa, stari smo že!

Že od davnega leta 2011 se lahko v Mariboru ob torkih zvečer na spletnih uricah udeležujete brezplačnih predavanj o svetu, tehnologiji in vsem povezanim. Zanimive teme pred, med in po predavanju ali samo druženje in sprostitev ob pivu: prej v KIBLI, danes pred malimi/velikimi zasloni.

Velika zahvala za ta jubilej gre vsem, ki ste verjeli v nas tekom teh let: obiskovalci dogodkov, predavatelji, vsi sodelujoči pri organizaciji in naši neumorni podporniki. Urice so ljudje in brez vseh vas ni uric – hvala vam! Ostanite zdravi in držimo pesti, da bomo čimprej spet skupaj v živo!

Koledar je letos do nas radodaren: letošnji rojstni dan pade na isti dan kot 120. izvedba uric! Poleg super predavanja smo vam pripravili tudi posebno presenečenje za 10. rojstni dan – pridi pa vidi!

Štartamo ob 19:05 na Facebooku in Youtubu – se gledamo!

OPIS:
Kot v vsaki industriji, je tudi v IT-ju povprečna kariera polna vzponov, padcev in zavojev, pa naj bodo ti pričakovani ali ne. Kako prideš od Fore do Googla? Z nami bo o razvoju kariere v IT industriji spregovoril Jernej Virag, senior software engineer pri Googlu.

Predavatelj:

Jernej Virag je začel kariero s pisanjem JavaScripta v brskalnikih brez normalno delujoče podpore za CSS ali risanje slike pod besedilom, nadaljeval s prepričevanjem Nokij in Androidov v prikaz prevozov s portala Prevoz.org. Po poti je še pomagal kodirati video za največji svetovni akademski videoportal VideoLectures, rekel kakšno besedo v Kiberpipi ter omogočil milijonom ljudi odpreti datoteke PDF na svojih Androidih. Sedaj z manjšo ekipo skrbi za izdelovo čimboljše arhitekture ter uporabniške izkušnje Googlovega Asistenta, ki privzeto pozdravi uporabnike na milijonih telefonov po svetu.Tekom predavanja bo predstavil svojo pot po svetu in izpostavil po tej poti prigarane lekcije.

Youtube Stream

Event bo v živo na #wwwhmb Youtube kanalu:

Facebook

Pofočkaj se na eventu