Categories
Predavanja Pretekla predavanja Spletne urice

#122: Modernizacija razvoja in cikla releasov

16. marec @ 19:05 //ONLINE//

TL;DR: predavanje na temo, kako okolje narediti dovolj simpl za tiste, ki želijo samo, da stvari delajo, in kako dovolj močno, da si lahko ljubitelji tehnologij dajo duška in izkoristijo svoje znanje in si optimizirajo proces.

V predavanju bo predstavljen primer podjetja, ki je želelo modernejši način pisanja in distribucije kode. Pogledali bomo, katera orodja so bila pri tem uporabljena ter predvsem zakaj. Največji poudarek bo na dodani vrednosti podjetju in razvijalcem, sploh v primeru obstoječe infrastrukture, ko DevOps postavi določena orodja npr. docker, Kubernetes ali ServiceMash, a razvijalci niso dovolj domači z njimi, da bi jih lahko učinkovito uporabljali. Videli bomo, kako si postaviti lokalno okolje in celoten stack na razvijalcem prijazen način.

O PREDAVATELJU

Ivan Zupančič je bivši študent mehatronike, ki ga zanima mnogo stvari – poleg strežniške infrastrukture tudi fotografija, tehnologija in ljudje.

Porazov in neuspehov se ne boji in jih tudi ne skriva, ker meni da lahko s pridihom človečnosti drugim omogoči rast. Iz najstnika, ki je redno obiskoval Kiberpipo, se je izoblikoval PEBKAC eficionada, ki razume konstantno potrebo po učenju in ki pozna in uporablja nabor različnih orodij in tehnologij, trenutno pa glavno pozornost namenja Kubernetes, Azure in Service Mesh.

Youtube Stream

Event bo v živo na #wwwhmb Youtube kanalu:

Facebook

Pofočkaj se na eventu