Categories
Prihajajoča predavanja Spletne urice

#141: L2 je prihodnost: skaliranje Ethereum blockchaina!

KDAJ: 14. junij @ 19:05

KJE: Pisarna (Vetrinjska 30, Maribor)

Spletne urice se vračajo v Pisarno!!! Ne zaradi Elona Muska, ampak zato, ker smo vas pogrešali! Po zelo dolgem času se selimo v živo za finale te sezone. Za spremembo ne bomo v Kibli, ampak v Pisarni na Vetrinjski. Novi časi, nova lokacija, nova predavanja, druženje in vse ostalo, kar ste pogrešali: dobre debate, topel stisk rok, dvigovanje rok v publiki in bučen aplavz. Ne nujno v tem vrstnem redu 🙂

O predavanju:

Najprej je bil Bitcoin, prva kriptovaluta – potem je prišel Ethereum. Od pričetka v letu 2013 do danes je Ethereum postal največja platforma za decentralizirane aplikacije, druga največja kriptovaluta po tržni vrednosti, (virtualni) prostor za vse, ki želijo decentralizirano prihodnost itn. – to je bilo njegovih prvih 10 let. Kaj pa naslednjih 10 let? Katere težave pestijo Ethereum zdaj in kako jih lahko odpravimo? O skaliranju in prihodnosti Ethereum blockchaina bo z nami spregovoril Ino Murko, blockchain inženir iz projekta Boba Network.


Z nami se bo podružil Ino Murko, blockchain inženir pri podjetju Enya.ai, katero bdi nad projektom Boba Network. Navdušenec nad dobro kulinariko in performančnimi sistemi, ki že zadnjih 10 let deluje na presečišču modernih tehnologij in finančnega sveta.

Facebook

Pofočkaj se na eventu