Categories
Predavanja Pretekla predavanja Spletne urice

#153: Strah pred kreativnostjo

torek, 9. april @ 19:05
// Pisarna, Mb //

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Se spomnite časov, ko ste se kot otrok igrali, sanjarili ter ure in ure uporabljali svojo domišljijo, ki ni poznala meja? V svoji glavi ste ustvarjali čisto nove svetove, si izmišljali nove like.

Sedaj pa se nam odraslim kreativcem velikokrat zdi, da smo to lastnost izgubili. Svojo kreativnost velikokrat zapostavljamo, da zadovoljimo hiter tempo iskanja rešitev, ustvarjanja, in uresničevanja želja stranke. Na predavanju in delavnici bomo spoznali kaj vpliva na kreativnost in s čim se povezuje. Dotaknili se bomo tudi teme ustvarjalne blokade (t.i. creative block) in stresa. Nato pa bomo na praktičen način spoznali nekaj orodij za merjenje in krepitev kreativnosti. Polonca bo predstavila tudi pomen ustvarjalnosti v znanosti.

O predavateljicah:

Polonca Borko je psihologinja, raziskovalka zaposlena na Univerzi na Primoskem, na Inštitutu Andreja Marušiča. Sodeluje pri zasnovi in izvedbi različnih preventivno-intervencijih projektov na področju duševnega zdravja in sucidologije.

Barbara Borko je grafična oblikovalka, podjetnica in ljubiteljica umetnosti in oblikovanja, ki rada potuje, se zmeraj uči, raziskuje in eksperimentira, ter obiskuje razstave. Od 2013 kot freelancerka sodeluje z manjšimi in večjimi internacionalnimi podjetji na področju tiskovin, grafike in celostnih podob. Sodelovala je s kraljevo družino Liechtenstein, Samsung Avstrija, NGI, Berkeley Institute for Data Science (BIDS), dr. Heinekamp, Edition Hotels. Od 2016 pa se tudi poglobljeno ukvarja s socialnimi omrežji, objavlja razne kreativne vsebine pod imenom @designneeds. in www.designneeds.co

LINKEDIN

Čekni event:

Facebook

Pofočkaj se: