Categories
Predavanja Pretekla predavanja Spletne urice

Spletne urice Maribor #50: eCultValue interaktivna knjiga

07. 04. 2015 ob 19:05 @ KID KIBLA // Facebook event

Za prihodnost institucij na področju kulturne dediščine je ključnega pomena ne samo, da se pravočasno odzovejo na izzive digitalne dobe, pač pa tudi, da najsodobnejšo tehnologijo dojamejo kot fantastično priložnost v dobrobit celotne družbe.

V okviru projekta eCultValue smo vzpostavili široko mednarodno platformo z namenom spodbujati uporabo najsodobnejših tehnologij, ki lahko revolucionarno vplivajo na načine dostopanja do kulturne dediščine v resničnem ali virtualnem okolju.

Tokrat bomo na Spletnih uricah predstavili:

• rezultate raziskovalnega dela na področjih interaktivnega pripovedništva, personalizacije in prilagodljivosti IKT, ki omogoča inovativen dostop do muzejskih in umetniških vsebin in s tem bogati uporabnikove/gledalčeve/izkušnje;

• možnosti aktivne udeležbe v okviru programa »eCult Ambasador«;

• top primere inovativnih tehnoloških rešitev na področjih VR, AR, mobilnih aplikacij, pametnih objektov, interaktivnih aplikacij, digitalizacije vsebin in predmetov ter robotike.

• interaktivno knjigo »UPTAKE – Increase Interest in Cultural Heritage trough ICT«.

Projekt bodo predstavili Žiga Pavlovič, Dejan Pestotnik, Tadej Vindiš.

***********************

Poleg praktične demonstracije uporabe knjige pa boste lahko preizkusili tudi Oculus Rift, Google Glass in Google Cardboard VR.

Vljudno vabljeni!