Categories
Predavanja Pretekla predavanja Spletne urice

Spletne urice Maribor #31: V uporabnikovi glavi

Torek, 02. 04. 2013 ob 19.00 @ KID KIBLA

Kaj se dogaja v uporabnikovi glavi med prvim vtisom, uporabo, odločanjem, šeranjem? Kaj se zgodi, če se oblikovalec uporabniške izkušnje odloča le na podlagi svojih občutkov? Zakaj oblkovalci in razvojniki tako neradi vključijo uporabnika v proces nastanka internetnega produkta. In kaj s tem zamujajo?

O predavatelju:
Mitja se že več kot desetletje ukvarja z uporabniško izkušnjo (UX). Ob študiju komunikologije ga je zanimanje za tehnologije in psihologijo odpeljalo v raziskovanje uporabnikov ter oblikovanje interakcij. Nekaj let je načrtoval spletna mesta pri Innovatifu (Futura DDB), od 2008 pa vodi UX ekipo pri D·Labs. Rezultate je pomagal dosegati že v več kot 100 slovenskih in britanskih podjetjih in organizacijah. Njegov cilj je zadovoljen uporabnik ter posel, ki zaradi boljše izkušnje zasluži ali vsaj prihrani. // Mitja bloga na mavsar.si, twita kot @mitjamavsar, občasno objavlja v Delu, Mojem Mikru, Monitorju, predava na panožnih dogodkih v regiji ter poučuje na Netforku in inštitutu IAM (MIddlesex University). Uspel mu je TedX http://bit.ly/ZkZ9Xi, kjer predlaga drastično prenovo izkušnje, ki jo ponuja slovenska država, soorganizira Global Service Jam dogodke ter se na vse pretege trudi osvestiti podjetja o centralnem pomenu uporabnika v procesih nastajanja storitev in produktov.

RSVP @ FB

2 replies on “Spletne urice Maribor #31: V uporabnikovi glavi”

Pozdravljeni

Ker nimaste nobenih kontaktnih emailov bom kar tukaj objavil. Zakaj je bilo to objavljeno 30.3. predavanja pa že 2.4.? To je res zelo malo časa, saj še pogledati nisem uspel in bi ZELO rad prišel na to predavanje. Prosim da o predavanjih obveščate vsaj 1 teden prej da se lahko udeležim predavanj. Pravtako me zanima če je možen ogled tega predavanja? Vem da se vsako predavanje snema z kamero, je to kje dostopno? Zelo rad bi si ogledal to predavanje.

Lp

Zdravo!

Vsakič se trudimo, da bi imeli znane predavatelje in teme vsaj teden dni prej, a vedno nam ne uspe. Zato včasih pride do kakšne zamude pri objavi.Smo pa prisotni tudi na FB https://www.facebook.com/groups/192144257476506/ in na twitterju http://twitter.com/wwwhmb kjer poskušamo že prej objavit vsaj kakšen delček informacij, ki jih imamo na voljo.Posnetki bodo objavljeni na https://vimeo.com/wwwhmb takoj, ko jih uspem urediti.

hvala in lep dan,
Jernej

Comments are closed.