Categories
Predavanja Pretekla predavanja Startup müsli

Startup Müsli #28: Kreativno učno okolje; pomen izobraževanja v razvoju in podjetništvu.

10. 02. 2015 ob 19:05 @ KID KIBLA  // Facebook dogodek

Izobraževanje ima pomembno vlogo v družbi. Žal pa je proces izobraževanja še vedno zelo tog in velikokrat predstavlja le predajanje znanja. Premalo je aktivnosti, ki bi posameznike spodbujale in podpirale pri kreativnem iskanju rešitev. Tako imajo vse bolj pomembno vlogo neformalne izobraževalne vsebine, kjer je svoboda delovanja večja.
Okolja in aktivnosti, ki izkoriščajo možnosti multidisciplinarnega delovanja in ustvarjajo podporno učno ter raziskovalno okolje, omogočajo rast posameznikov in njihovih idej. Eno takšnih okolji je Demola Slovenia, ki nam služi kot dober primer. Govora bo o aktivnem učenju (problem-based learning), metodah dela, vlogi mentorjev (Facilitators) in vlogi dogodkov. Ogledali si bomo tudi nekaj rezultatov dosedanjega dela.

O Demoli Slovenia
Demola je raziskovalno in učno okolje, ki omogoča študentom krepitev znanj in veščin na praktičnih problemih industrije. Hkrati pa Demola krepi sodelovanje med podjetji, univerzami ter študenti.
Demola prihaja s Finske, kjer že vse od leta 2008 uspešno deluje. Danes najdemo že 9 Demola centrov po svetu. Demola projektov se je udeležilo že več kot 1600 študentov v sodelovanju z več kot 140 partnerskimi podjetji in 37 univerzami. Več na slovenia.demola.net

Domolo bosta predstavila Klemen Krulec in Maruša Babič.