Categories
Predavanja Pretekla predavanja Spletne urice

#154: Umetna inteligenca za čisto navadne geeke

torek, 28. maj @ 19:05
// Pisarna, Mb //

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Umetna inteligenca je bila še dve leti nazaj rezervirana za doktorje matematike in podobna nedružabna bitja. Potem se je pojavil Chat GPT in čez noč so elektronske sogovornike izkoriščali prav vsi: od naših staršev do naših otrok, od natakaric in frizerjev do avtomehanikov.

Kaj sploh še ostane za nas, navadne tehnične geeke in razvijalce aplikacij?

Na predavanju bomo govorili o idejah, kako z umetno inteligenco podpreti delovanje naših old-school aplikacij in kateri servisi so nam pri tem na voljo. Pogledali si bomo izkušnje s pisanjem navodil, da nam elektronski možgani vračajo uporabne in strojno berljive rezultate. Izpustili ne bomo niti bolečih spoznanj, kaj vse gre lahko pri tem narobe.

O predavatelju:

Matija Hiti je soustanovitelj podjetja JollyDeck, kjer je zadolžen za produktni razvoj istoimenske platforme za e-učenje. Njeni začetki segajo v 2012, ko so jo podprli v Londonskem pospeševalniku Wayra, danes pa jo uporabljajo posamezniki in velike organizacije kot so Vodafone, Deutsche Bahn in Kingfisher.

JollyDeck se na trgu meri z velikimi in uveljavljenimi igralci, zato se mora ves čas dokazovati z inovativnostjo in hitrostjo razvoja. Prav zato s pridom izkorišča nove možnosti, ki jih odpira umetna inteligenca.

LINKEDIN

Čekni event:

Facebook

Pofočkaj se: