Categories
Pretekla predavanja Uncategorized

Update na 2.0

Hey Fam!

Naše prve Urice smo zagnali v sredo, 16. Februarja 2011. Kdo bi si mislil takrat, da se bomo v letu 2022 še vedno pogovarjali o njih – noro, a?

Od leta 2011 dalje smo bili predani zagotavljanju prostora: za druženje, deljenje idej, povezovanje. Za posameznike in podjetja, v in izven tehnološke industrije. Zdi se nam, da nam je to kar uspevalo, ja?  

Do sedaj nam je uspevalo: dogodki so se odvijali, ljudje so prihajali ob torkih zvečer v Kiblo, naročili pivo in malo poslušali, malo se pogovarjali. O tehnologiji, družbi, svetu. Malo spili, malo se smejali, malo padli v težke debate.

No, sedaj je zgodba malce drugačna. Veliko se je zgodilo od leta 2011 dalje, res. Od vedno višjih hitrosti interneta, novih naprav in stila življenja: svet je postal še bolj hiter kot prej, sploh sredi pandemije COVID-19. To se je poznalo tudi pri nas: od popolnoma fizičnih, nato na pol- in v kasneje v celoti virtualnih dogodkov do danes.


Če bi vprašali ljudi, kaj jim je najbolj ostalo v spominu od prejšnjih dogodkov do danes, jih velika večina reče “vibe”. Tale dober vibe je posledica parih pravil in idej, ki jih načrtno gojimo in upoštevamo od prvih Uric dalje:   

  • ODPRTOST: na naše dogodke lahko pride poslušati in predavati kdorkoli, kadarkoli – naš namen je združevati ljudi in omogočiti vsem, ne glede na njihovo ozadje, da spoznajo in se vključijo v svet tehnologije.
  • PROSTOVOLJSTVO: za svoje delo nismo plačani, prav tako nismo plačevali predavateljev za predavanja. Vsa do sedaj prejeta sponzorska sredstva so vedno šla nazaj v dogodke in skupnost (predvsem burek in pivo), večkrat smo tudi krili kakšno stvar iz svojega žepa.
  • SKUPNOST: skupnost je na prvem mestu – vedno smo upoštevali želje skupnosti, delovali v njeno dobro in brez slabih namenov/skrite agende.

Skozi leta smo v organizacijski ekipi Uric dajali skupnosti veliko, vendar je tudi skupnost nam dala nazaj: nova poznanstva, prijateljstva, nove začetke, spoznanja, preporode, ideje, navdih, upanje in še kaj. Vsak od nas, ki se je udeležil vsaj enega dogodka Uric, lahko potrdi, da so mu vsaj ostale v spominu, če ne bile del nečesa večjega v njihovi karieri in posledično življenju.

Toda, čas teče in z njim tudi mi, organizatorji Uric. Naš vsakdanjik se je spremenil:nove obveznosti in spremembe v naših življenjih pa nas postavijo pred dejstvo: sprejeti moramo določene odločitve. Ali se na tej točki ustavimo, ali skupaj s svetom tečemo naprej? Kaj naj naredimo glede Uric?  

Zato bi radi vprašali vas, naše zveste obiskovalce in simpatizerje Spletnih uric: ali si še želite Spletnih uric? Če, v kakšni obliki: tako kot do zdaj ali bi radi videli spremembe? Kje bi videli spremembe? 

Naš trenuten predlog je naslednji: radi bi nadaljevali z Uricami, a v posodobljenem, bolj osebnem načinu – verzija 2.0. Kaj to pomeni?

  • Dogodek: mesečni dogodek, organiziran v živo, brez snemanja/prenosa na spletu;
  • Lokacija: primarno v Mariboru, vendar bi poskusili z lokacijo v Ptuju, s potencialnim izmenjavanjem lokacij.
  • Termin: zaradi prilagajanja različnim lokacijam bi bili pripravljeni črtati tradicionalni termin v torek ob 19:05.

Vaše predloge nam dajte javiti v komentarji, na e-mail ali pa nam pišite na katerokoli socialno omrežje, kjer vidite naš profil: Twitter, Instagram, Facebook, YouTube, pošlji goloba pismonošo itd.

Poleg tega iščemo prostovoljce, ki bi nam želeli pomagati pri nadaljevanju te zgodbe. Pomagali pri organizacij in v proces načrtovanja vnesli nekaj prepotrebne energije in entuziazma. Če vas to zanima nam pišite.

Leave a Reply