Categories
Predavanja Pretekla predavanja Spletne urice

Večnitnost in Javascript – Spletne urice Maribor #99.1*

14. 05. 2019 ob 19.05 @ KID KIBLA   – RSVP na Facebooku

[OPIS PREDAVANJA]

Javascript je lahko tudi večniten. Ampak.. Zakaj? Za hitrejše spreminjanje barv gumbov? Kako uporabiti Javascript kot večniten jezik.

Lenart Velkavrh, Javascript inženir s tremi leti izkušenj razvijanja spletnih aplikacij – front-end (React.js) in back-end (Node.js, Google Cloud Functions). Poleg pisanja kode jo rad tudi konzumira v obliki video iger, kadar pa v bližini ni zaslona se zadovolji s tekom ali kolesarjenjem.

[*OPOMBA] 

Vsi, ki ste v nestrpnem pričakovanju 100. uric, releasa vseh releasov, matere vseh uric in ki se nanje pripravljate že celo sezono, se pripravljajte še malo, ker bo treba še malo počakati. Ko smo organizirali 99., smo bili prepričani,kdaj bodo naslednje… le kaj bi lahko šlo narobe? Vsi programi so brez hroščev, vedno točno ocenimo, koliko časa rabimo za neko funkcionalnosti in pujsi letijo. Izkazalo se je, da so vmes prazniki, med katerimi nekateri refaktoriramo sebe in svoje najbližje v počitniško obliko in potem spet nazaj in ker še ne znamo biti na dveh mestih istočasno, smo urice prestavili. Za naslednji datum, ki bo drug teden, smo začeli dobivati status 403 Forbidden, ker nekaterih, ki bi radi bili na stotki, ravno takrat ni. Da bi situacijo rešili, smo bili primorani izdati popravek, wwwhmb #99.1, tako da bodo 100. in za to sezono zadnje urice 28.5. Bodite tam ali obžalujte vse življenje.