Categories
Predavanja Spletne urice

#wwwhmb RETROspektiva

V duhu zaključevanja kvartalov po podjetjih se spodobi, da tudi mi naredimo pregled, kaj se je dobrega dogajalo v preteklosti na spletnih uricah. Bilo bi preenostavno, če bi našteli kar zadnja tri predavanja, ne da?

Najprej se spomnimo, da so spletne urice več kot le tehnologije, so ljudje in naš odos do izzivov in predvsem neuspehov, na kar sta nas spomnila Miha Medven in Jernej Virag. Z Miho lahko postanemo boljši mentorji, Jernej pa je priznal, da je na poti do Googlovega senior software engineerja prigaral marsikatero lekcijo.

Ni ga boljšega in ni ga hujšega od procesov, odvisno kje jih najdemo, kako se jih lotimo in čemu služijo. Še bolje je, če so vsaj semi-avtomatizirani, kar je potrdil tudi Ivan Zupančič s projektom modernizacije načina pisanja in distribucije kode, da bi olajšali življenje razvijalcev. Ko že omenjamo projekte, Ana Kyra Bekš je razložila, da je projektno delo timsko delo oz. “we’re in this sh** together” in da so kul projekti tisti projekti, ki imajo pozitivne učinke na vse — posameznike, organizacije in okolje! 

Niso pa procesi samo v razvoju in pri projektnem vodenju, pogosto so prisotni tudi pri načrtovanju uporabniške izkušnje, kar vedo “piši-briši-riši” UX mojstri Amedea Derenda Mujezinović, Denis Lončar, Pia Klančar in Sabina Bakula. Posel oblikovanja in oblikovanje posla je še eno področje, kjer so dobri procesi odličen začetek, kar lahko potrdi Alen Faljić in njegov d.MBA alumni klub. 

Pa naj bo to posel v pisarni ali od doma, kot freelance oblikovalec_ka ali indie game razvijalec_ka – dobra internetna povezava in spletna orodja kot je digitalni “whiteboard” nam omogočajo delo od kjerkol: kot so nam pokazali Masha Mazi, Damir Štuhec in Kyle Unzicker.

Verjamemo, da je to dovolj materiala za osvežitev spomina do 19.4., ko se oglasimo spet v živo. 

Je morda tebi ostalo kaj posebej v spominu? Je kaj izstopalo? Bi si želel_a česar več ali manj? Samo zašepetaj v našo smer – s to mini anketo ali po kateremkoli kanalu.

Sicer pa se prijavite se na novice, naročite se na naš Youtube kanal, postalkajte nas na družbenih omrežjih, popingajte nas na LinkedInu. 

Kjer je splet, tam smo mi – Spletne urice Maribor. 💪

Se spletamo spet čez 14 dni!

#wwwhmbjevci